Renault Ventiel Relais Storing met DTC Foutcodes 20675 / 50C3 / C10C3 / DF017 : ABS Revisie de Oplossing

Bosch 8 ESP - ABS units
Bosch 8 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Benieuwd naar de betekenis van deze Renault foutcodes?

DTC-foutcodes zoals 20675, 50C3, C10C3 en DF017 kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden uitgelezen bij diverse Renault modellen. Deze codes corresponderen met de foutomschrijving "Ventiel relais, magneetventielen interne fout" of in het Engels "Valve relay internal fault".

Symptomen die gepaard gaan met deze foutcodes

Wanneer deze foutcodes optreden, zal vaak het ABS waarschuwingslampje op het dashboard gaan branden. Dit kan resulteren in verminderde oliedruk naar één of meerdere wielen. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de pompmotor permanent draait, zelfs wanneer de sleutel uit het contact van de auto is verwijderd.

De oorzaak van deze DTC Renault foutcodes

In veel gevallen worden deze foutcodes veroorzaakt door een defect in het ABS-systeem. We zien deze ABS gerelateerde storingen bij modellen uitgerust met de gedateerde ATE MK60, maar vooral bij modellen met de nieuwere Bosch 8 inclusief ESP-functionaliteit. De modellen en origineelnummers van deze Bosch 8 ESP die vaak in combinatie met de foutcodes 20675, 50C3, C10C3 en/of DF017 worden uitgelezen zijn hieronder te vinden.

Renault modelreeks Revisie-oplossing per origineelnummer
Renault Clio III 0 265 950 377
Renault Scenic II 0 265 950 770
Renault Megane II 0 265 950 563
Renault Modus 0 265 950 787
Renault Trafic F83 0 265 951 117

Advies en oplossingen bij deze storing

Heb je een voertuig met één of meerdere van deze foutcodes? Wij bieden de perfecte oplossing! Bij ACTRONICS hebben we een revisieprocedure ontwikkeld die deze storingen effectief verhelpt. Onze ervaren specialisten inspecteren en repareren zorgvuldig de pompmotor, het hydraulische blok en de ABS Computer, waarbij we defecten oplossen en indien nodig verbeteringen aanbrengen. We vervangen ook preventief zwakke componenten om een duurzame oplossing te garanderen. Bovendien bieden we een garantie van twee jaar op ons werk. Omdat we het originele onderdeel reviseren, is er geen inleerproces nodig, wat zowel tijd als geld bespaart. Je kunt eenvoudig je revisie-opdracht aanmelden via onze website en het onderdeel naar ons opsturen. We streven ernaar om het gereviseerde onderdeel binnen twee werkdagen terug te sturen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar lever je ook een bijdrage aan het milieu door het verminderen van kostbare grondstoffen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!