Mercedes foutcodes P1856 en P240C: Betekenis en Oplossing

De foutcode P1856 bij Mercedes, ook bekend als "Selector Lever Position Detection Failed", doet zich voor bij verschillende modellen met een automatische transmissie. Deze foutcode kan ook vaak uitgelezen worden in combinatie met foutcode P240C - The CAN signal for the selector lever position from component N15/5 (electronic selector lever module control module) is implausible.

In welke modellen worden deze foutcodes vaak uitgelezen?

Symptomen van Foutcode P1856 en P240C

De foutcode P1856 en P240C veroorzaakt problemen bij het selecteren van versnellingen. Dit resulteert in onjuiste weergave of niet-herkenning van de stand van de keuzehendel op het dashboard. Veelvoorkomende symptomen zijn problemen om achteruit (R) of naar de parkeerstand (P) te schakelen, moeilijkheden of onmogelijkheid om te schakelen, of vastzitten in een bepaalde versnelling.

Oorzaken van Foutcode P1856 en P240C

De meest voorkomende oorzaak van de foutcodes is een defecte selectiehendel van de automatische transmissie.

Oplossing voor de Mercedes-Benz Foutcodes

ACTRONICS biedt een revisie-oplossing voor deze storing aan de selectiehendel. Via onze website kun je de Gear Selector voor het specifieke voertuig selecteren, je gegevens invullen en de revisie-opdracht versturen. Onze specialisten inspecteren en reviseren het onderdeel, waarbij ze defecte componenten vervangen door verbeterde versies. Na een grondige eindtest wordt het gereviseerde onderdeel binnen twee werkdagen teruggezonden, inclusief twee jaar garantie voor een zorgeloze rijervaring.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij staan klaar om te helpen!