Mercedes-Benz Foutcode 5001 - Control unit N30/4: Betekenis en Oplossing

ATE MK26 ESP - ABS units
ATE MK26 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Wat betekent deze Mercedes-foutcode?

De volledige omschrijving van de Mercedes 5001 foutcode luidt: "Control unit N30/4 (Electronic Stability Program Control Unit), internal fault". Dit duidt op problemen met de ABS-module. Deze foutcode wordt vaak uitgelezen bij bepaalde Mercedes-Benz modellen uitgerust met het ATE MK26 ABS systeem, geproduceerd tussen 2007 en 2019. Hoewel deze ABS-module extern sterk lijkt op de bekendere MK60E/MK61 ABS, is hij intern volledig anders en geschikt voor zwaardere voertuigen, veelal uit het premium segment.

Modellen waarin de 5001 foutcode kan optreden

Symptomen bij Mercedes-Benz foutcode 5001

De 5001 foutcode kan door verschillende symptomen aan het licht komen:

  • Belemmering van het noodremsysteem
  • Verlies van stuurbekrachtiging, resulterend in zwaar of moeilijk sturen
  • Activering van het ABS en/of ESP waarschuwingslampje, mogelijk na 10-15 seconden rijden
  • Waarschuwingsberichten 'Stuurbekrachtiging Storing zie handleiding' of 'Bandenspanningsbewaking na spanningscontrole opnieuw starten' op het dashboard

De oorzaak van het probleem

Deze storing wordt meestal veroorzaakt door een defect in de ATE MK26 ABS-unit.

De oplossing voor de foutcode

Laat een specialist de benodigde diagnosestappen uitvoeren om te bevestigen dat inderdaad de ABS-module de oorzaak van de storing is. ACTRONICS biedt een effectieve oplossing voor dit interne defect met behulp van jarenlange ervaring en hoogwaardige apparatuur. Meld eenvoudig online je revisie-opdracht aan, stuur het onderdeel naar ons op en wij doen de rest. We testen het onderdeel, reviseren het indien nodig en sturen het meestal binnen twee werkdagen na ontvangst terug. Omdat we het originele onderdeel repareren, is opnieuw inleren niet nodig, wat kostbare tijd bespaart. Bovendien kunnen we dankzij onze doelgerichte methode veel componenten hergebruiken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!